Εμείς στη βιβλιοθήκη...ΓΚΟΛΦΑΡΟΥΜΕ!!

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως είναι δυνατό να παίξετε γκολφ σε μια βιβιβλιοθήκη;

Λίγο δύσκολο ε; Απο τη μια ο περιορισμένος χώρος, απο την άλλη οι αναγνώστες που ενοχλούνται απο τη φασαρία. Εμείς όμως είχαμε τη θέληση και ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια. Μιας και η βιβλιοθήκη είναι παιδική οι αναγνώστες μετατράπηκαν σε παίκτες. Η ησυχία απαγορεύτηκε και σύντομα το πάτωμα της βιβλιοθήκης μετατράπηκε σε πίστα του γκολφ.

Επειδή δε μπορούσαμε να ανοίξουμε τρύπες στο πάτωμα απλά τις σχεδιάσαμε με κιμωλία. Τα μπαστούνια φτιάχτηκαν με ρολλά κουζίνας και χαρτόνι και το μπαλάκι μας ήταν ένα μικρό πράσινο μπαλάκι του τέννις. Φυσικά έπρεπε να έχουμε και εμπόδια. Έτσι κατεβάσαμε όλες τις εγκυκλοπαίδειες απο τα ράφια και τις στήσαμε στο πάτωμα. Σε λίγο και η πίστα μας ήταν έτοιμη. 

Πριν έρθουν τα παιδιά είπαμε τα κορίτσια μεταξύ μας, οι εθελόντριες, να παίξουμε να το δοκιμάσουμε. 
Με τις δύο πρώτες προσπάθειες κατάφερα να παραβιάσω τον ένα και μοναδικό κανόνα του παιχνιδιού. Γκρέμισα όλα τα βιβλία κάτω!! Δε ξέρω πως τα κατάφερα. Ενώ οι συμπαίκτριες μου ήταν φοβερές! Και φυσικά πολύ εύστοχες. Περιττό να σας πω ότι ζήλεψα!

Όταν μαζεύτηκαν τα παιδιά, χωρίστηκαν σε ομάδες και το παιχνίδι άρχισε. Τα παιδιά καθοδηγούσαν το ένα το άλλο, έκαναν συμβούλιο συχνά πυκνά και η στρατηγική τους άλλαζε διαρκώς. Μείναμε με το στόμα ανοιχτό βλέποντας την ευρυματική δράση και την τακτική των παιδιών! 

Το γέλιο έρρεε άφθονο όπως  ανεξάντλητος ήταν και ο ενθουσιασμός των παιδιών. Παίξαμε αρκετές παρτίδες. Στην τελευταία παρτίδα οι ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες και αυτό ήταν το τέλος ενός ομολογουμένως πολύ επιτυχημένου παιχνιδιού!
Τα παιδιά έφυγαν πολύ ευχαριστημένα και μαζί τους και μεις που άλλη μια δράση είχε τόσο μεγάλη επιτυχία!

Η βιβλιοθήκη μας είναι η παιδική και εφηβική βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

LitsArt said...

φαντάζομαι τη χαρά των παιδιών με αυτό το παιχνίδι!θα διασκέδασαν με την ψυχή τους!!!μπράβο σας!!
καλή εβδομάδα να έχεις!

Βιβή said...

Ευχαριστούμε πολύ! Πράγματι ξετρελάθηκαν και δεν ήθελαν να σταματήσουν με τίποτε! Κοντά σε αυτούς ρίξαμε και μεις άφθονο γέλιο xxx
Επίσης καλή βδομάδα! :)

Mia said...

Τι όμορφη ιδέα! Νομίζω είναι υπέροχη και για σχολική τάξη!

Βιβή said...

Ευχαριστούμε! Ναι, πράγματι :)

Post a Comment